Wizard of Wor

1983, Commodore – lövöldözős akciójáték, igazi világsiker

Egy vagy két játékos is játszhatja, ahol a feladat a különféle kialakítású labirintusokban lelőni minden szörnyet, aztán a főellenségekkel is végezni. A töltény végtelen számú, de a játék még így is nehéznek mondható, mivel minden lövedék becsapódását meg kell várni a következő lövésig. Két játékos is játszhatja, ahol egymást segítve – vagy egymás ellen is – lehet harcolni. Az utóbbi esetben a másik lelövéséért magas pontszámot lehet szerezni.

A pályán megjelenő szörnyek eleinte lassú mozgásúak, de később egyre gyorsabbá válnak. Ezt a gyorsulást a háttérben szóló hangok is követik, amely egészen különlegessé varázsolja az egész játékot. Minden szörny lelövése után egy másik fajta szörny fog megjelenni, amelyek között 3 típust lehet megkülönböztetni: Burwor, Garwor és Thorwor. A főellenségeknek összesen két fajtája van: Worluk és Wizard of Wor. A játékteljesítménytől függően extra életeket és dupla pontszámokat is lehet kapni.

A pályák mindkét oldalán teleport-kapuk találhatóak, amelyek egyikből a másikba juttatják az oda érkezőket, aztán egy rövid időre bezáródnak. A Worluk-kal való küzdelem esetén a teleport szerepe ennél is izgalmasabb, mivel az ellenfél számára egy biztos menekülési pontot jelent.

További információk: https://en.wikipedia.org/wiki/Wizard_of_Wor

EnglishMagyar