MoonFall

1991, 21st Century Entertainment – űrbéli kereskedő és harci szimulátor

moonfall

A történet: 2052-ben, a Dedalus I, az első emberek által épített csillaghajó elindult egy kis piros csillag felé a Wolf 359-re, a Sol rendszerbe körülbelül 8,1 fényévnyire. Több nemzedékkel később az emberi csillagkutatás úttörője megérkezett a céljához. Amíg a Dedalus I úton volt, egy idegen létforma elpusztította a nap körül keringő bolygókat az ásványokért. Az egyetlen lakható égitest egy kicsi hold volt, ami anno keringett, egy mostanra már nem létező bolygó körül. A holdra szálláskor felfedezték, hogy már különböző idegen létformák telepei megtalálhatóak a holdon. A Dedalus I legénységének nem volt választása, maradniuk kellett. (forrás: Wikipédia)

Ebben a játékban emberi gyarmatosítóként egy X-Terminus osztályú teherhajóval és 120 Lunarium pénzmennyiséggel elindulva kell a Holdon kereskedelmet folytatni különféle bázisok között, miközben a kalózoktól is meg kell védeni az árut.

A Holdon ötféle bázis létezik: Holdbázis, Remus bázis, Gyár, Erőmű, Emberi telep. A bázisokon be lehet lépni egy terminálba is, ahol a játékállás kimentését és visszatöltését lehet elvégezni, valamint új karriert elindítani.

moonfall​​​​​

További információk: https://hu.wikipedia.org/wiki/Moonfall

EnglishMagyar