Death Wish 3

1987, Gremlin Graphics – mozifilm alapján elkészített lövöldözős játék

deathwish_3

A játék története szerint a legfontosabb küldetés a város főnökeinek felkutatása és megölése, akik bandákat küldtek az utcákra az ott élő emberek terrorizálása céljából.

Különféle fegyverek – pisztoly, shotgun, géppuska és rakétavető – segítenek majd, amelyekkel óvatosnak kell lenni, mert véletlenül ártatlanokat – pl.: idős asszonyok és rendőrök – is megsebezhetnek.

A túl sok ártatlan ember megölése után a rendőrök is ellenséggé válnak.

Az ajtók közelében a “Return“gomb megnyomásával a házakba is be lehet lépni, ahol a képernyő alján lévő térképen villogó ponttal jelölt területek egy részén extra lőszerek várnak.

A térképen egy másik fajta jelöléssel a bandavezért is jelölik, ezért mindig ezeket a jelöléseket érdemes követni. Időnként nem könnyű elérni őket, mert el kell forgatni a képernyőt, hogy az aktuális helyszín mind a négy látószögben látható legyen. A főnököt általában egy szobában lévő íróasztalnál lehet megtalálni, őket viszonylag könnyű lesz megölni, de a testőrei ott is jelen lesznek. A főnök legyőzése után a környékbeli helyiségek és utcák egy ideig biztonságosak lesznek.

Azokban a szobákban, ahol közel található ablak, a “W” gomb megnyomásával az ablakon kívülre is lehet nézni, ahol egy célkereszt segítségével folytatódik tovább a harc.

deathwish_3
EnglishMagyar