Codename Mat II

1985, Domark – űrhajós lövöldözős játék

codename_mat_2

A történet: A Terranya-háború ideje alatt felfedezték, hogy a Vesta bolygó tele van a galaxis legértékesebb anyagával, a Karilliummal, amelyből már egyetlen csepp is egész sivatagot alakíthat dzsungellé. Ez a bolygó a Calest csillag körül a Myon zóna mélyén kering. Mivel a bolygó tele van Karillium bányákkal, melyeket a Calest csillag energiahálózata működtet a myonok úgy döntöttek, hogy elpusztítják az aknákat bezáró energiahálót mielőtt elhagyják a bolygót. A háborús szabályok szerint egyetlen legénységgel rendelkező hajó képes megvédeni lakott bolygót, és Mat olyan szerencsés, hogy megválasztották.

A küldetés során Mat a Föld legfejlettebb harci űrhajóját irányítja.

A játék kezelőgombjai a következők:

c

A Quadrant diagram segítségével a bányákat tápláló műholdak sorozata látható, megmutatva azok helyét és a Myon űrhajóit is. Az idő múlásával a myonok megpróbálják megrongálni a műholdakat.

Az űrhajó különféle szkennereket, valamint kézi és automatikus célzó rendszereket is tartalmaz. Kétféle fegyver létezik repülés közben: lézer és plazma. A sérült műholdak és az űrhajó is szükség szerint egyaránt javíthatóak.

codename_mat_2

További információk: https://en.wikipedia.org/wiki/Codename_MAT

EnglishMagyar