Airborne Ranger

1987, MicroProse Software – katonai stílusú taktikai/lövöldözős játék

A játék során az amerikai hadsereg légi kommandósának szerepét kell átvenni, akit először egy repülővel kell az ellenséges terület megfelelő részére juttatni.

A játékmenet 3 fázisból áll:

1. A küldetés lényegének alapos áttanulmányozása.

2. A játék térképén végigrepülve a megfelelő helyekre ejtőernyővel ledobni a 3 db csomagot és végül magával a főhőssel is kiugrani a gépből.

3. A tényleges küldetések végrehajtása és taktikai pontok elérése az idő elfogyása előtt.

12 különböző küldetés van, amelyek magukban foglalják például egy ellenséges tiszt elfogását, egy lőszerraktár felrobbantását vagy akár egy kísérleti repülőgép fényképezését is. A küldetések sarkvidéki, sivatagi vagy mérsékelt környezetben zajlanak. A küldetés térképének segítségével a játékosnak el kell döntenie az útvonalat a küldetés célja felé – ezt a játék közben gyalogos üzemmódban a “RunStop” billentyű lenyomásával lehet előhívni. Ennek segítségével az árkokat jobban is meg lehet ismerni, kikerülve az aknamezőket vagy ellenséges katonákat.

Az Airborne Ranger egyike az első játékoknak, amelyeknek néhány küldetése megköveteli a lopakodó viselkedést (ellenséges ruha viselete egy ideig láthatatlanságot eredményez). Gyakorló és veterán üzemmód is elérhető. A gyakorlás esetén a játékmenet egyetlen küldetésre korlátozódik, míg veterán módban egy sor küldetés vagy egy teljes kampány kerül lejátszásra különféle kitüntetések megszerzéséhez. Minden küldetés több nehézségi szinten is játszható.

További információk: https://en.wikipedia.org/wiki/Airborne_Ranger

EnglishMagyar