Share

Kye (2022, Patai Gergely)

Megérkezett az eredetileg Colin Garbutt által 1992-ben elkészített logikai játék Commodore 64 verziója!

A Kye egy valós idejű kirakós játék különböző interaktív tárgyakkal. Olyan puzzle játékokból merít ötleteket, mint a Sokoban és a Boulder Dash, de az aktív tárgyak bevonása valós idejű komponenssel ruházza fel, és a Pac-Manhez hasonló arcade-játékos szinteket is képes létrehozni.

A játékos Kye-t, egy zöld gömböt irányítja, aminek az egyetlen cselekvése a mozgás – Kye úgy lép interakcióba a játékkal, hogy tárgyakat tol, húz, vagy fogyaszt/gyűjt (rálépve rájuk). Minden pálya egyetlen képernyőből áll, 30×20 négyzetből, amelyek mindegyikén egyetlen tárgy lehet. A játék célja az összes gyémánt összegyűjtése minden szinten, ami után a játékos a következő szintre lép.

Az ok, amiért ezt a portot elkészítettem, elsősorban technikai jellegű volt: 6502-es assemblyben akartam megvalósítani egy olyan játékot, amely több száz aktív, egymással kölcsönhatásban lévő objektumot tartalmaz, és ugyanakkor a grafikai határokat is feszegetni akartam a hi-res grafika dinamikus sprite overlay-jel való kiegészítésével.

Hivatalos weboldal

További információk

  Tetszik
EnglishMagyar