Share

Wildwood (John Henderson)

Az elmúlt időszakban elég sok még befejezésre váró játékfejlesztés nagyobb részét foglalta magában egy cikksorozat, amelyek mellett szerencsére több olyan különleges alkotás is készülőben van, amelyeket még aktívan fejleszt valaki. Ezek közé sorolható a Commodore 64 játéktörténelmének egy olyan újabb játéka is, amelyet az almúlt alkalommal bemutatott Eye of the Beholder című játékhoz hasonló grafikai minőséggel igyekeznek elkészíteni.

A játék egy “gyors tempójú platform-kalandjáték”, amely a kitűnő grafika mellett hangulatos, drámai és fülbemászó zenéket is tartalmaz. A történet főhőse egy Hare nevű nyúl, aki ősi otthonát keresve utazik a vadonban. A változatos szintek például holdfényes mezőket, ősi romokat, barlangokat és erdőket jelentenek, ahol útközben találkozni lehet segítő karakterekkel is.

Minden szintnek megvannak a maga különleges ellenségei, veszélyei és jutalmai, szakszerűen animálva; eddig összesen több, mint száz egyedi típus.

A játékot az eddigi tervek alapján 2023 nyarára igyekeznek elkészíteni, a végleges változat pedig 1 MByte-os cartridge és lemezes változatként, valamint digitális letöltésként is elérhető lesz majd.

A Wild Wood kompatibilis lesz az SD2IEC-eszközökkel, a C64 Minivel és a C64 Maxival. Minden nyomtatott példányhoz kézikönyv tartozik.

További információk a hivatalos weboldalon

2
EnglishMagyar