Share

Minden idők legjobb játékai (5. rész)

The Great Giana Sisters (1987, Rainbow Arts)

Minden idők egyik legjobb “Jump & Run” stílusú platformjátéka, amely egy kitűnő német fejlesztésű Super Mario játékklón. A játék azóta számos kisebb-nagyobb változtatásokkal ellátott verziót kapott, amelyek közül a két legjobb a 2017-es Super Marioahner Sisters és az idei The Great Giana Petscii Sisters.

További információk

Project Firestart (1989, Electronic Arts)

A videójáték történelemben minden idők egyik legjobb horrorjátéka, amelyet számos remek tulajdonság indokolhat meg. A játék a 21. században játszódik, és egy kormányzati ügynököt követ, akit a Szaturnusz Titan holdja körül keringő kutatóállomásra küldenek, hogy megtudja, miért szakították meg hirtelen az ottani tudósok a kommunikációt a Földdel.

További információk

Airborne Ranger (1987, MicroProse Software)

A híres játékfejlesztő cég egyik kitűnő alkotása, amelyben a játékos az amerikai hadsereg légi kommandósának szerepét veszi át.

További információk

Exile (1991, Audiogenic)

Az egyik legjobb űrhajós kalandjáték, amelyben a valódi fizikai hatásokat is kitűnően lemodellezték.

További információk

Summer Games 2 (1985, Epyx)

A sportjátékok egyik királya, amelyben a nyári olimpia sportágak szerepelnek.

További információk

Boulder Dash (1984, First Star Software)

A Boulder Dash játéksorozat mindig is sokak kedvence marad, az ötletes játékmenete és a különleges feladványai miatt. A játéksorozat két legutóbbi része a Boulder Dash Junior VI – Untested Area és a Boulder Dash Junior VII – One Diamond – Hidden Exit!, amelyek további szinteket és egyéb újdonságokat nyújtanak.

Mad Doctor (1985, Creative Sparks)

Izgalmas horror témájú kalandjáték puzzle elemekkel, amelyben a játékos célja egy őrült orvos szerepében megépíteni egy saját szörnyeteget.

További információk

Buck Rogers: Countdown to Doomsday (1990, Strategic Simulations Inc.)

Kitűnő sci-fi szerepjáték, amelynek középpontjában a földi székhelyű New Earth Organization (NEO) és a marsi székhelyű Russo-American Mercantile (RAM) közötti hosszú ideje tartó háború áll.

További információk

Ultimate Wizard (1986, Electronic Arts)

A Wizard című platformjáték kitűnő folytatása, amely a Jumpman című játékhoz hasonlítható. A játékhoz egy pályaszerkesztőt is mellékeltek.

További információk

Emlyn Hughes International Soccer (1988, Audiogenic)

A MicroProse Soccer mellett a játéktörténelem másik legjobb focisjátéka.

További információk

  Tetszik
EnglishMagyar