Share

Csodálatos játékok, amelyek fejlesztését érdemes folytatni (6. rész)

8-bit Civilizations

A MicroProse cég 1991-ben megjelent stratégiai játéka minden idők egyik legsikeresebb alkotása, amelynek a Commodore 64 változatát elkezdték fejleszteni. A játék fejlesztése a legutóbbi információk szerint továbbra is folyik, addig is mindenki számára elérhetővé tettek egy kipróbálható demo-verziót, amelynek egyik különlegessége, hogy egy Port 2-re csatlakoztatott egér segítségével is irányítani lehet.

Hivatalos weboldal

Another World

1991-ben megjelent egy másik nagy sikert elérő játék is, amelynek szintén elkezdték a Commodore 64 játékváltozatának fejlesztését. Egyelőre az eredeti játék intro-animációját töltheti le és futtathatja végig mindenki, valamint elérhetővé vált néhány bemutató videó is magáról a játékról.

Intro letöltése

Dungeon Master

Az eredetileg 1987-ben Atari-ST számítógépekre megjelent szerepjáték fejlesztését is megkezdte valaki Commodore 64-re, amelynek demo-változata is letölthető.

További információk

Elasto Mania

Az eredetileg PC-re megjelent videójáték 2000-ben érkezett egy Rózsa Balázs nevű, magyar származású játékfejlesztőtől az 1997-es Action SuperCross című játék folytatásaként. A játék Commodore 64 változatának bemutató változata is napvilágot látott már.

További információk

Limbo

Az eredetileg 2010-ben PC-re és Xbox-ra megjelent játék is érkezőben van Commodore 64-re, amelynek a demo-változatát érdemes mindenkinek kipróbálni.

Hivatalos weboldal

Pinball Dreams

Az egyik legnépszerűbb flipperjáték is fejlesztésnek indult Commodore 64-en, amelyből egyelőre egy demo-változat érkezett.

További információk

Who Becomes Millionaire

A Legyen Ön is milliomos! című televíziós kvízjáték Commodore 64 változatát is fejleszteni kezdték, amit érdemes lenne folytatni.

További információk

2
EnglishMagyar