Share

Minden idők legjobb játékai

Az egyes játékkategóriákon belül mindenkinek megvannak a kedvencei, legyen szó bármiről. Ezek alapján a legtöbb szavazatot kapott játékok azok, amelyek szinte bárkit bármikor ugyanúgy lenyűgöznek, mint amikor legelőször találkoztak vele.

Myth (1989, System 3)

Minden idők egyik legkitűnőbb videójáték alkotása (Zzap!64 – 94%) ez a játék, amelyben a történet szerint egy 20. századi tinédzser egy nap átesik a tér-idő kontinuumon és a “Legendák idejébe” kerül.

További információk

Armalyte (1988, Thalamus)

Az űrlövöldözős játékok egyik királya (Zzap!64 – 97%), amelyben a történet szerint 200 évvel ezelőtt háború tört ki H’Shiffian Khanate és a Terran Birodalom között miután bebizonyosodott, hogy a H’Shiffian csoport a felelős a DELTA nevű űrrégió kalózeseményeiért.

További információk

Creatures 1-2 (1990-1992, Thalamus)

Kettő a legjobb (Zzap!64 – 96% és Zzap!64 – 97%), legszebb és leghumorosabb platformjátékok közül Commodore 64-en, amelyek történetét is érdemes megismerni.

Az első rész
Creatures 2

További információk:

IK+ (1987, System 3)

A játék a többiekhez (Exploding Fist és International Karate) képest egyetlen helyszínnel rendelkezik, mégis az egyik legkedveltebb (Zzap!64 – 93%). Köszönhető ez többek között a különleges hangulatot teremtő, kitűnő zenének és a háttérkép látványos, animációkkal teli, különleges hangulatot teremtő grafikájának.

További információk

Neuromancer (1988, Electronic Arts)

William Gibson 1984-es regénye alapján készült, nagyszerű (Zzap!64 – 84%) sci-fi kalandjáték. A történet főszereplője a távoli jövőben élő, Case nevű “kibertéri cowboy”, akinek az a feladata, hogy kiderítse, mi történt egy másik kibertéri cowboy-jal.

További információk

Turrican 1-2 (1990-1991, Rainbow Arts)

Két játék a világ legjobbra értékelt (Zzap!64 – 97% és Zzap!64 – 96%) lövöldözős platformjátékai közül, amelyekben több, mint 1000 izgalmas játékképernyő várja a játékosokat.

Az első rész
A folytatás

További információk:

Out Run Europa (1991, US Gold)

Az Out Run játéksorozat egyik legjobbra (Zzap!64 – 94%) értékelt része. A játék szintjei Európa-szerte játszódnak, ahol a játékos olyan helyek útjelző táblái mellett halad el, mint például Párizs és Berlin és feladata különféle járművek (Ferrari, Porsche, motorkerékpár, jet-ski) segítségével elmenekülni a rendőrség elől.

További információk

Space Rogue (1989, Origin Systems)

Az űrszimulációs játékok egyik legjobbja (Zzap!64 – 97%), amelyben a játékos a Princess Blue fedélzetén tartózkodó legénység egyik tagjának szerepét veszi át. A játék különlegessége, hogy a kitűnő szimulációs tulajdonságai mellett még szerepjáték elemeket is tartalmaz.

További információk

Head Over Heels (1987, Ocean)

Egy játék, amely egy ARANY MEDÁL díjat is kapott (Zzap!64 – 98%). Eredetileg Spectrum számítógépekre íródott, amit “byte-ról byte-ra” Commodore 64-re írtak, ezért többek között a grafika is ezzel magyarázható. A játékban két különböző karaktert kell irányítani: Mr. Headet és Heels-t, akik a különböző fizikai képességeik (például ugrás és futás) miatt bizonyos helyzetekben ki tudják egészíteni egymást.

További információk

1
EnglishMagyar