Share

M. U. L. E. (1983, Electronic Arts)

A játékot eredetileg az Atari 800-hoz fejlesztették ki, amelyben egyszerre akár 4 játékos is részt vehet. A feladat minden játékos számára egy távoli bolygó, az IRATA – amely visszafelé olvasva ATARI 🙂 – kolonizálása minél nagyobb sikerrel.

A játék címének összetétele: Multiple Use Labor Element, olyan robotokat jelent, amelyeket az idegen világok felfedezésére terveztek meg. A játék elején a nehézségi fokozat és játékosok számának kiválasztása és a csapat testreszabása után az űrhajó leszáll a bolygóra és a bázis helyének kiválasztása következik. Ez azért fontos, mivel minden egyes területnek megvan a maga sajátossága: a hegyvidékes rész a bányászatnak, a folyópart a farmnak, a sík terület pedig az energia előállításának jelent kedvező helyszínt.

A kezdéskor megvásárolt M. U. L. E. néha makacsul is viselkedhet, mivel meg tudja tagadni a munkát és el is menekülhet a gazdájától. 🙂

A kezdőknek ajánlott a “flapper” fajt választaniuk, mert 600 dollár plusszal és több idővel indulnak a fordulók befejezéséhez. A szakértők a “humanoid” fajt választják, mivel 400 dollárral kevesebb pénzzel és kevesebb idővel indulnak. Ezzel a módszerrel a kezdőknek is tisztességes esélyt lehet biztosítani a szakértők elleni játékban.

A játék népszerűségét jól bizonyítja, hogy azóta egy még ma is megvásárolható társasjáték, egy weboldal valamint egy facebook-oldal is készült.

További információk

  Tetszik
EnglishMagyar