Share

3 érdekes autóverseny játék a múltból

The Race (1990, Players Premier)

Összesen 6, akadályokkal, ugratókkal és zsákutcákkal teli versenypálya teljesítése a cél, amelyet felülnézetből, balról jobbra haladva kell megtenni. A játékban visszatolatásra is lehetőség van, ezért a trükkösen kettéválasztott útszakaszoknál hiba esetén a zsákutca elkerülhető.

Az osztott képernyős játékban két játékos is versenyezhet egymással, ahol a 2. játékos aktiválása a főmenüben a joystick (port 1) lefelé történő mozgatásával lehetséges. Minden pályát egy időhatáron belül kell teljesíteni.

Letöltés

További információk

Race Ace (1990, COMPUTE’s Gazette! / Mike Sedore)

Szintén 1990-ben érkezett egy másik autóverseny játék, amely a híres Le Mans, Motor Mania, és Spy Hunter című játékok izgalmas keveréke lett.

Letöltés

Race+ (2017, poly.play)

A játékot eredetileg a 2014-es RGCD 16KB versenyre fejlesztette egy Sokrates nevű programozó, amely a sikere miatt később egy újabb – 3 különböző stílusú helyszínen játszódó több, mint 700 versenypályával kibővített – játékverziót is kapott.

Az új játék további különlegessége még, hogy a SuperPad64 nevű vezérlőadapter segítségével egyszerre maximálisan 8 játékos is versenyezhet, 8 db SNES-játékvezérlő csatlakoztatásával.

A versenykörök (Championship) teljesítése mellett a játék egy Battle nevű (roncsderby) játékmódot is tartalmaz, ahol a különféle arénákban trükkös ütközésekkel kell a többi versenyzőt legyőzni.

Hivatalos weboldal

Letöltés

A játék eredeti verziója

  Tetszik
EnglishMagyar