Share

Commodore PET számítógép emulációja

Egy igen különleges alkotás érkezett egy Aleksi Eeben nevű fejlesztőtől, amely egy Commodore 64 számítógépen képes a drága és ritka Commodore PET típusú számítógép működését emulálni.

A Basil emulálja a CB2 hangot, mindkét PET karakterkészletet, különböző billentyűzetmodelleket, shift billentyűregisztert, joystickot, jiffy órát, képernyő retrace bitet, letiltja a színvezérlő kódokat és újra leképezi a szalagpuffert. A Basil futtatja a javított C64 KERNAL ROM-ot és a javított C64 BASIC másolatot, számos nulladik oldal POKE-ját és PEEK-jét a megfelelő C64-es helyekre (mint például a kurzor helye, billentyűpuffer, memóriamutatók, USR funkció címe).

A 3 részből álló, .d64 formátumú alkotás mellé még egy részletes .pdf kézikönyvet is mellékeltek, amelyben minden technikai információ megtalálható. Az emulátor pedig képes programok mellett a PET játékainak a többségét is lefuttatni, mint például Bonzo, Android Nim, Bat, Bets, Blackjack, Checkers, Dungeon, Everest, Lander, Ambush, Capture, Racer, Lawn, Tank, Ouranos, Rescue, Star Wars Train, Pinball, Frogs, Space, Afo, Alligator 2, Jackpot, Debris, Ski, Volcano, Millipede, Tron Journey, Meteorites, Canyon, Demon, Nab és még sok mást.

Hivatalos weboldal

  Tetszik
EnglishMagyar