Share

A 3D-vektorgrafika csodálatos játékvilága (2. rész)

A játékstílus rajongói örömére itt a folytatás (előző rész), amelyben további különleges és említésre méltó játékok szerepelnek.

Battlezone (1983, Atarisoft)

Az Atari cég híres tankos akciójátéka, amelyet 1980-ban a játéktermi gépekre adott ki.

A háromdimenziós vektorgrafika használatával a játékot az első igazi 3D-s, első személyű perspektívájú arcade játéknak, a videojáték-ipar “első nagy 3D-s sikerének” és különösen az első sikeres első személyű lövöldözős videojátéknak tartják, ami mérföldkőnek számít az első személyű lövöldözős játékok terén. (forrás)

További információk

Echelon (1987, Access Software)

A játékos feladata egy C-104-es harci felderítő járművet vezetni annak érdekében, hogy megtalálja a kalózok bázisát az Isis bolygón 2096-ban.

“Ha szereted az arcade akciót, a repülésszimulációt, az űrharcot, a felfedezést, a rejtélyt és a kalandot, akkor ez a játék neked való.” (forrás)

További információk

Star Wars: The Empire Strikes Back (1988, Domark)

A Star Wars játéktermi videójátéksorozatának egyik legjobban sikerült Commodore 64 változata.

A játék négy jelenetből áll, amelyek a filmbeli történéseken alapulnak (Probe Droids, Battle of Hoth, Space Battle, Asteroid Field), és növekvő nehézséggel ismétlődnek, amíg a játékos el nem használja a pajzs energiáját. A grafika a gép 3D-teljesítményéhez képest egészen gyors, amely kiszínezett vektorgrafikákból áll össze.

További információk

Starglider (1986, Rainbird)

Egy Star Wars ihlette harci repülésszimulátor, amelyet színes drótvázas vektorgrafikával rendereltek.

A játék a megszállt Novenia bolygó felszínén játszódik, és a játékos célja, hogy megszabadítsa a világot a gépesített Egron megszállóktól.

További információk

Starion (1985, Melbourne House)

Ebben a különleges űrhajószimulátorban a történet szerint az időgépet használó idegenek megváltoztatták a földi történelem számos döntő fontosságú eseményét, ezért összesen 81 időzónát felfedezni és megtisztítani. A lelőtt ellenségek betűket hagynak maguk után, amelyeket összegyűjtve történelmi eseményekre utaló szavakat kell kirakni.

További információk

Stunt Car Racer (1989, Micro Style)

A Commodore 64 játékai közül az egyik legélvezetesebb autóverseny játék, amelyet már SuperCPU-val 50 FPS sebességgel is élvezhet mindenki.

További információk

  Tetszik
EnglishMagyar