Share

Csodálatos játékok, amelyek fejlesztését érdemes folytatni (4. rész)

A cikksorozat még nem ért véget, mert a 4. részben további érdekes játékok kerülnek bemutatásra.

Boomerrang (MonstersGoBoom)

Izgalmas platformjáték, amelynek különlegessége, hogy fegyverként egy kitűnően leprogramozott viselkedésű bumeráng használható a barlangrendszerben található élőlények leküzdésére.

A labirintusszerű barlang lifteket és lezárt ajtókat is rejt, ezért az utóbbihoz kulcsok megtalálása is szükséges.

A játékszintek egyik terve

A fejlesztő twitter-oldalán megtalálható rövid játékvideók egyike:

Gold Rush (Antonio Savona)

A híres Activision cég egyik játékfejlesztőjének (Dan Kitchen) játéka, azóta a Commodore 64 változat is fejlesztésnek indult.

A Commodore 64 verzió – a számítógép technikai képességeinek és persze a tehetséges fejlesztőnek és grafikusnak hála – több szempontból nézve is fantasztikus lett. Az egyik ezek között, hogy a játékvideóban megfigyelhető, ahogyan a háttérben a hegyvidék több rétegből tevődik össze, növelve az élethűséget.

Az eredeti játék hivatalos weboldala

Grubs és Grubz

A Worms című taktikai akciójáték néhány Commodore 64 változatot is kapott, amelyek kipróbálható verziói azt mutatják, hogy ez a platform alkalmas az ilyen jellegű játékok elkészítésére is. Az 1983-as Artillery Duel is egy kitűnő példa, ami lehetséges, hogy éppen a Worms című játék elkészítését inspirálta. 🙂

A híres Artillery Duel

A Worms című játék lényege viszont a csapatjáték, ahol ugyanazon a helyszínen több játékszereplő is harcol egymás ellen, körökre osztva.

Letöltés

Ezzel szemben a The Singular Crew fejlesztőcsapat Grubz című játéka már egy menürendszert, nagyobb játékteret és élvezetes játékmenetet stb. is kapott.

A játékban lehetőség van 1 vagy több számítógépes játékos ellen is játszani, ahol a billentyűzet és a 4 játékos adapter is támogatott. A kipróbálható verzióban jelenleg 1 fegyver (rakétavető) és 3 szint van.

Hivatalos weboldal

miniMIKE (syntaxerrorsoftware)

A különleges platformjáték egy, a Lode Runner című játék hőséhez hasonló megjelenésű felfedezőről szól, aki egy olyan idegen világban rekedt, ahol körülötte minden hatalmas. A feladata az integető barátainak megmentése és a menekülés.

A játék egyelőre egy néhány pályát tartalmazó, kipróbálható játékverziót kapott, amely a hivatalos weboldalon a számítógép böngészőjének segítségével játszható.

Hivatalos weboldal

  Tetszik
EnglishMagyar