Share

A BBS csodálatos világa

A BBS (Bulletin Board System) a 80-as és 90-es évek között elterjedt olyan informatikai rendszereket jelenti, amelyek egy modemmel felszerelt számítógép segítségével az Internet-hez hasonlóan lehetővé tették a többi felhasználó és számítógép közötti adat- és üzenetcserét. Mindez még ma is bárki számára kipróbálható, mivel még számos BBS-rendszer maradt életben és újak jöttek létre a lelkes üzemeltetők munkáinak köszönhetően.

A BBS rendszereket terminálprogramok segítségével lehet használni, amelyek közül Commodore 64 esetén az egyik legnépszerűbb a CCGMS nevű szoftver. Több verziója is létezik, amelyek ingyenesen letölthetőek például innen.

A CCGMS kezdőképernyője

A használathoz a terminálprogramon kívül szükséges még egy Commodore 64 kompatibilis modem eszköz, amely lehet akár egy modern építésű wifi-eszköz is. Ennek elkészítéséhez és használatához is remek leírás található ezen a weboldalon, köszönettel Sven Petersen-nek.

Professzionális eszköz!

Az otthoni vagy munkahelyi wifi-hálózatra való sikeres csatlakozást követően nincs más teendő, minthogy az alábbi címen találhatóak közül néhány BBS-címet kiválasztani és a CCGMS segítségével meglátogatni:

http://cbbsoutpost.servebbs.com

További információk

  Tetszik
EnglishMagyar