Share

BOFH – Servers Under Siege (2002, Covert Bitops)

A BOFH az először 2000-ben PC-re írt, felülnézetes taktikai shoot’em-up Commodore 64-es konverziója, 360 fokos mozgással, sokféle fegyverrel és egy 7 emeletes (valós helyszínen alapuló!) épület felfedezésével.

Az egyes helyszínek “fog of war” jellegűek, ami azt jelenti, hogy mindig kizárólag az a terület “kivilágított”, azaz felderített, amely ténylegesen a játékos látószögébe esik. Az épületet őrült aktivisták szállták meg, akik túszokat ejtve bombákat is elhelyeztek az épületben található szerver számítógépek hálózati szekrényeiben. Harcolni kezdetben ököllel lehet, ami később több fajta fegyverrel is kiegészülhet, mint például pisztoly és shotgun. A megszerzett fegyverek közül a számbillentyűk megnyomásával lehet választani. A bombák hatástalanításához különféle jegyzetek megtalálása is szükséges, amelyek a vezetékek elvágásának helyes sorrendjét mutatják meg.

A játék irányítása a Grand Theft Auto (GTA) című játéksorozat legelső részéhez hasonlítható, ami jelen esetben még egy célkereszttel is kiegészült.

Hivatalos weboldal

  Tetszik
EnglishMagyar