Share

Stellar Manager (1995, L.K. Avalon)

Egy régen elfeledett, különleges játékról kerültek elő érdekes részletek a remek gamesthatwerent.com weboldalnak köszönhetően: A Stellar Manager (Gwiezdny Manager) egy eredetileg lengyel készítésű, űrben játszódó stratégiai játék, ahol adott időn belül minél több bolygót kell gyarmatosítani.

A játékról mostanáig azt lehetett tudni, hogy kazettán is eladták, de úgy tűnik, nincs bizonyíték arra, hogy lemezes változatot valaha is árultak volna belőle. A kazettás változata teljesen különbözik a lemezes változattól, miközben a kazettás változat sem volt letölthető a netről. Mostanra a teljes verziót angolra is lefordították, amit az eredetivel együtt mindenki számára közzétettek.

Az egyik játékverzióhoz mellékelt leírás szerint:

A játékos feladata, hogy adott idő alatt minél több bolygót kolonizáljon. A gyarmatosítás azt jelenti, hogy megfelelő mértékben kell befektetni az iparba, a mezőgazdaságba és a kultúrába. A játékosnak nem szabad megfeledkeznie arról sem, hogy kutatási expedíciókat küldjön ki, hogy új, még nem kolonizált bolygókat fedezzen fel.

A játék elindítása után a játékos előzetes információkat kap az általa felfedezett bolygóról, majd beléphet a főmenübe. A játék vezérlőpultja, vagyis a menü egy maroknyi ikonból áll, amelyek a termelés különböző részeit és a rendelkezésre álló cselekvési lehetőségeket jelzik.

A játékról azóta egy videó is elkészült:

Hivatalos weboldal

  Tetszik
EnglishMagyar