Share

D42-Adventure System (2014, Out of Order Softworks) – saját klasszikus kalandjátékok elkészítése

A híres 3D Construction Kit, Game Maker és Shoot’Em Up Construction Kit (SEUCK) segédprogramok bemutatása után érdemes még további, hasonlóan az egyszererűbb felhasználók számára elkészített lehetőségeket is megismerni.

A Commodore 64 játékosok körében bizonyára már mindenki játszott legalább egy szöves kalandjátékkal, és közben elgondolkozott azon, hogy milyen jó lenne egy saját tervezésű játékot is létrehozni. Mivel a legtöbb számítógépes játék elkészítésére elsősorban programozási ismeretekre van szükség, ezért nem sokan vállalkoztak.

A Tobias Erbsland és Stephan Lesch által kifejlesztett D42-Adventure System segítségével egyszerűen készíthetsz átfogó grafikus kalandjátékokat – programozói tudás nélkül. Az egyetlen korlát a képzelet.

Az alapértelmezetten német nyelvű program a lemezen található “D42 EDITOR EN” nevű állomány indításával angol nyelven is elérhető, a német nyelvű kézikönyv pedig végigvezet mindenkit a játék elkészítéséhez szükséges összes lépésen, amelyet egy egyedülálló, könnyen használható grafikus szerkesztőprogramban hozhat létre. Az elkészített játék a hivatalos információk alapján akár szabadon értékesíthető is.

A rendszerlemez mindent tartalmaz, ami egy teljesen működőképes játék létrehozásához szükséges:
– grafikus fejlesztőeszköz, amely joystickkal/egérrel navigálható.
– játékmotor, beleértve a joystick/egér támogatást is
– egy demo kaland, amely segít megismerni a rendszert
– egy generátor a filmes stílusú befejező szekvenciákhoz
– szabadon felhasználható zene a játékodhoz
Nincs több kifogás: a kalandjáték-ötleted már vár!

A D42-Adventure System segítségével a Crime Time vagy a Soul Crystal című játékok stílusában kifinomult grafikus kalandjátékokat fejleszthet mindenki. És azt is jó tudni, hogy a nemrégen megjelent Curse of Rabenstein című játék is ennek a segítségével készült. 🙂

Hivatalos weboldal és letöltés

Német nyelvű hivatalos kézikönyv

Oktatóvideók

További információk

1
EnglishMagyar