Share

Arcade Game Construction Kit (1988, Brøderbund)

A szöveges kalandjátékokhoz hasonlóan az akciójátékok kedvelői számára is létezik már több olyan segédprogram, amelyek segítségével könnyen megtanulható grafikus menürendszeren keresztül tudnak saját ötleteket megvalósítani. Ezek közül az egyik legrégebbi és legnépszerűbb a híres Brøderbund nevű cég Arcade Game Construction Kit nevű programcsomagja.

Az Arcade Game Construction Kit egy 1988-as játékkészítő rendszer árkád stílusú játékok készítéséhez. Mike Livesay fejlesztette és a Broderbund adta ki a Commodore 64-re. Az AGCK négy floppylemezt tartalmazott. A program joystick vezérlésű menürendszert használ, és hat előre elkészített játékot tartalmaz, amelyekből tanulni és játszani lehet.

A gyárilag beépített mintajátékok a következők:

  • AGCK TUTORIAL GAME – Ez egy egyszerű variáció a klasszikus árkád lövöldözős játékokra, mint például a Galaxian.
  • KANGARANG (tervezte Gregory Hammond) – A játékos egy kenguru anyja, aki meg akarja menteni a kicsinyét, hogy visszatérjen a biztonságba. A veszélyek közé tartoznak a lezuhanó sziklák, ugráló halak, majmok és bennszülöttek.
  • ISLE QUEST (tervezte Greg Johnson és Paul Reiche III) – A játékos egy bátor felfedező, aki új földeket és gazdagságot keres. A veszélyek közé tartoznak a kalózhajók, ellenséges bennszülöttek.
  • MUSASHI (tervezte Greg Johnson és Paul Reiche III) – A játékos egy ősi szamuráj harcos, aki meg akarja menteni a hercegnőjét. A játékosnak egy erődön keresztül kell harcolnia, aranyat, sushi-t és a szamurájok hatalmas kardját gyűjtve.
  • GERG’S ADVENTURE (tervezte Gregory Hammond) – A játékos Gerg, egy apró lény, aki vissza akar jutni az otthonába. Gergnek különböző gömböket kell felszednie, hogy feltöltődjön, és hogy minden szintet teljesítsen.
  • SPACE WORRIES (tervező: Paul Reiche III és Greg Johnson) – A játékos egy űrhajót irányít, és titokzatos fémhengereket próbál összegyűjteni, hogy elpusztítsa az ellenséget, amely átvette az irányítást a bolygó felett.

A videókban jól látható, hogy milyen változatos stílusú és remek akciójátékok elkészítését teszi lehetővé ez a nagyszerű segédprogram.

További információk

Letöltések

Hivatalos útmutató

2
EnglishMagyar