Share

Csodálatos játékok, amelyek fejlesztését érdemes folytatni (2. rész)

Az előzőleg bemutatott játékok megismerése után érdemes még megismerni további érdekes játékokat, amelyeknek a fejlesztését egyelőre félbehagyták.

Mortal Kombat 2

A projektet a magyar származású Horváth Mihály (Hermit) készítette 2008-ban, az eredeti játékot ismerve biztosan nem lehetett könnyű munka a fejlesztés eddigi szakaszáig eljutni, de ha már ilyen – a Commodore 64 technikai paramétereit ismerve – részletgazdag lett, kár lenne, ha néhány tehetséges rajongó nem folytatná.

További információk és letöltések

Parasol Stars

A Bubble Bobble játéksorozat mindenkinek ismerős Commodore 64-en, a 3. rész fejlesztésének a befejezése viszont még várat magára.

A játék Commodore 64 verziójának fejlesztése még valamikor 90-es években abbamaradt, azóta 2019-ben érkezett egy remek játékvideó a befejezetlen játék legfrissebb állapotáról, ami nagyon bíztató lett, de azóta a projekt ismét szünetelni látszik.

További információk

Parallaxian

Az első és egyetlen C64-es játék, amely képernyőszintű, függőleges és vízszintes parallax görgetéssel rendelkezik.

A hivatalos információk szerint a játék fejlesztése 2021 nyara óta több okból is lelassult, az egyik ok a C64-es szcéna nagyon alacsony szintű támogatása volt, ami megnehezítette, hogy a fejlesztő a családjának továbbra is igazolja a hosszú órák kemény munkáját, amit egy ilyen összetett projekt igényel.

Hivatalos weboldal

1
EnglishMagyar