Share

The Sacred Armour of Antiriad (1986, Palace Software)

Az Arac című játékhoz hasonlítható, akció és kaland elemeket is tartalmazó kiváló platformjáték, amelynek a története szerint 2086-ban a civilizáció elpusztítja önmagát egy nukleáris Armageddon-ban. Tal feladata, hogy megtalálja a legendás “Antiriad” nevű páncélt, amelyet viselve kell elpusztítania a Föld idegen uralkodóit.

A páncélhoz azonban más felszereléseket is hozzá kell adni ahhoz, hogy teljes mértékben működőképes legyen. Ezek közé tartozik az antigravitációs csizma, egy részecskenegátor, egy pulzársugár és egy implosziós akna. Az utolsó kiegészítő a legfontosabb, mivel ez szükséges ahhoz, hogy az ellenség által bázisként használt vulkánt el lehessen pusztítani.

A játék kezdetén a fegyvert mindössze a kődobálás jelenti, amit később a páncélruhát viselve speciális lőfegyverre lehet cserélni. A páncélruha nem semmisülhet meg, de a viseléséhez energiacsomagokat kell gyűjteni.

A teljes térkép (forrás: Zzap!64 magazin)

Az Antiriad a játékstílus mellett a kiváló értékelésben is nagy hasonlóságot mutat (Zzap!64 magazin 93%) az Arac című játékkal.

További információk

  Tetszik
EnglishMagyar