Share

Arac / Spiderbot (1986, Addictive Games)

100 különféle helyszínből álló akció/kalandjáték, amelyben egy Arac nevű robotrovar gépezetet irányítva kell megtalálni a hiányzó alkatrészeket, hogy Arachnidroid-ra átváltozva deaktiváljon három reaktort az erődített fellegvár mélyén.

Az alkatrészek felkutatásához a kilőhető hálók segítségével számos érdekes teremtményt is el kell fogni, amelyek az egyéni tulajdonságaik miatt nélkülözhetetlen segítséget jelentenek a nehezen elérhető területekhez. A teremtmények között szelídek, félénkek és harciasok is előfordulnak, ezért a manőverezés mellett már az elfogás is egy külön gyakorlást igényel.

A Citadel nevű fellegvár reaktorai a várható összeomlásuk miatt pusztítással fenyegetik a dzsungelt, ezért 30 perc áll a rendelkezésre a deaktiváláshoz. Az elfogott élőlények a képernyő bal alsó részén egy ketrecben láthatóak, amelyek közül a tűzgomb + lefele irány együttes megnyomásával lehet választani. A ketrecben minden típusú élőlényből maximálisan 8-at lehet eltárolni. A hiányzó alkatrészek két lábat és egy piros energiagömböt jelentenek, amelyek megtalálása után Transformers-hez hasonló, látványos módon lehet átalakulni Arachnidroid-ra.

A kitűnő értékeléseket (például Zzap! magazin 93%) kapott játék egyes részleteit (irányítás és szereplők bemutatása) az alábbi hivatalos leírás jól érthetően elmagyarázza:

Forrás

További információk

  Tetszik
EnglishMagyar