Share

Ikari Warriors (1988, Elite)

A Commando című játék megjelenését követően annak számos különféle klónja született, amelyek között az egyik legsikeresebb alkotás az Ikari Warriors című játék. Ennek az okai között az élvezetes játékmenet és a kétjátékos üzemmód szerepel.

A két játékos Ralf Jones ezredes (piros) és Clark Still hadnagy (kék) nevű kommandósok szerepét veszi át, akiknek el kell elérni Ikari faluját. Az ellenséges egységek között tankok, katonák és helikopterek is szép számmal vannak. Az út során számos power-up segít, de a játék egyik legizgalmasabb része mégis inkább a tankok vezethetősége.

A Commando stílusú játékok a Mercs-et kivéve nem igazán rendelkeztek vezethető járművekkel, ezért az Ikari Warriors esetében ez hatalmas előrelépés volt. Egy másik fontos tulajdonság, hogy a gránáthasználat ezúttal már a tűzgomb hosszas megnyomásával lehetséges, a Commando kényelmetlen Space-billentyűjével szemben.

A tankok immunisak az ellenséges lövedékekre, de korlátozott üzemanyagkészlettel rendelkeznek, és sérülést szenvednek, ha az elfogy, vagy a tankot robbanás éri, és magával ragadja a játékost, hacsak nem tudja elhagyni a tankot, és szabadulni, mielőtt az felrobban.

Az Ikari Warriors minden tekintetben (grafika, zene és játszhatóság) a Commodore 64 játéktörténelmének egyik legjobb Arcade-átirata, amelyet mindenkinek érdemes kipróbálni.

További információk

1
EnglishMagyar