Share

Beyond the Ice Palace (1988, Elite)

A Ghosts’n Goblins című akció/platformjáték sikere több hasonló játék elkészítését is inspirálta. Az egyik ezek közül a rövid, de akciódús Beyond the Ice Palace című játék, amelyben összesen 3 nagyméretű szint van. A játékot eredetileg a Thundercats 2. részének szánták, erről itt olvasható néhány részlet.

A játék története szerint egy misztikus vidéken a jó és a rossz harca dúl, mivel egy gonosz boszorkány által küldött sötét szellemek pusztítják az erdőket. Kétségbeesésükben az erdők ősi és bölcs szellemei egy szent nyilat lőnek a levegőbe. Aki megtalálja, képes lesz legyőzni a sötétség erőit és elpusztítani a boszorkányt.

A mindössze néhány szint még a legjobb játékosoknak is kellő kihívást jelent, szinte minden másodpercben különféle teremtmények támadnak, a szinteket pedig főellenségek legyőzésével lehet teljesíteni. A fegyverek változatosak és különféle erősségűek, amelyeket egyes helyszínek rejtenek. A Space gomb megnyomásával korlátozott számban egy támadó varázslat (szellemidézés) is elérhető, amely a legkritikusabb helyzetekben segíthet.

Összességében remek játék szép grafikával és hangulatos zenével, amit legalább egyszer mindenkinek érdemes végigjátszani.

További információk

  Tetszik
EnglishMagyar