Share

Elite (1985, Firebird)

A világsikerű űrszimulátor játék, amelyben Jameson parancsnok szerepében összesen nyolc galaxis járható be, hogy űrhajós karrierjét fellendítse. A játéknak nincs meghatározott célja vagy befejezése és időkorlát sincs, amelyen belül bizonyos feladatokat el kell végezni, ezért nyílt játékstílussal rendelkezik.

Jameson a Lave állomáson kezd 100 kredittel és egy könnyűfegyverzettel felszerelt Cobra Mark III kereskedelmi űrhajóval. A hajót a Faulcon deLacy Spaceways bocsátotta rendelkezésére, a Világok Galaktikus Szövetkezetével kötött megállapodás alapján, amelynek űr- és csillagközi pilóta vizsgáit most fejezte be sikeresen.

A játék leginkább a különböző csillagrendszerekbe történő utazásról, a lakossággal folytatott kereskedelemről, a pénz és a hírnév megszerzéséről szól. A kereskedelem mellett más módon is lehet pénzhez jutni, ide tartoznak a katonai küldetések, a fejvadászat, az aszteroida bányászat, sőt a kalózkodás is. A megszerzett pénz segítségével az űrhajó olyan különféle fejlesztésekkel bővíthető, mint a jobb fegyverek, pajzsok, a megnövelt rakomány kapacitás, az automatizált dokkolórendszer stb.

Az űrhajók típusai (forrás)

A játék előző, BBC Micro és Acorn Electronic verziója 1984-ben elnyerte a brit Golden Joystick-díjat az év legjobb eredeti játéka kategóriában.

A játék készítéséről:

Hivatalos weboldal

A játékstílus kedvelőinek:

További információk

2
EnglishMagyar