Share

Commando (1985, Elite)

A játék főszereplője Super Joe, a nyolcvanas évek harcoló katonája, aki minden esélye ellenére küzd, hogy legyőzze az előrenyomuló lázadó erőket. Kezdetben egy M60-as géppuskával és hat kézigránáttal van felszerelkezve, utat törve az ellenséges területen aknavetők, gránátok és dinamitok záporoznak az égből és robbannak körülötte.

Minden irányból ellenséges golyók repkednek el mellette, árkok, sziklák és tavak állják el az utat. Barlangokból, erődökből és csapatszállítókból lázadó erők jelennek meg, akiknek nem szabad megkegyelmezni. Egyre beljebb és beljebb jutva az ellenséges vonalakon kézigránát-készleteket is gyűjtenie kell a végső célja, az erőd elpusztításához.

Az erőszakos jelenetek miatt Németországban Space Invasion címmel egy új játékváltozatot adtak ki, amelyben az ellenséges katonákat fehér színű robotok helyettesítik.

Mivel 10.000 pontonként egy extra élet szerezhető, és az első szinten több olyan hely is van, ahol a megfelelő helyen állva rengeteg pont összegyűjthető, ezért az így szerzett extra életekkel szinte korlátlanul végigjátszható a játék többi szintje is.

A játék 1985-ben elnyerte a brit Golden Joystick-díjat az Év Arcade-stílusú játéka kategóriában. Az eredeti játéktermi változat 8 szintjével szemben a Commodore 64 verzióban 3 szint volt elérhető, ami a 2014-ben Commando Arcade címmel megjelent, grafikailag is felújított játékváltozatának köszönhetően kibővült.

Az eredeti játék hivatalos utódot is kapott Mercs néven, ahol egyszerre már két játékos is játszhat.

Mindezeken felül a játék egy jól kidolgozott SEUCK-verziót is kapott:

További információk

1
EnglishMagyar