Share

Gold Quest 6 – Extended Version (2022, Inferior Software International)

Megjelent egy érdekes játéksorozat legújabb része, amelynek az elkészítése az előző részektől eltérően már nem a SEUCK segítségével történt. A Gold Quest 6 egy Basic nyelven megírt szerepjáték egy bátor törpe hős főszereplésével.

A játék egy 3D-s nézetben játszható labirintusjáték, egy úgynevezett dungeon crawler, amelynek a grafikáját PETSCII-vel valósították meg. Az egyes játékjeleneteket és akciókat hanghatások kísérik.

A játékos kezdéskor a saját nevén egy hőst hozhat létre a következő lehetőségek alapján:

  • Adventurer
  • Scrimper
  • Deabeat
  • Warrior

A kaland helyszíne Dimor elvarázsolt bányája, amely Roglia törpekirályságának déli részén fekszik. Ez az ősi bánya még mindig hatalmas mennyiségű aranyat és drágakövet tartalmaz, ezért a törpék és orkok között még mindig háborúk vannak. Dimorban ugyanis egy vad ork törzs vert tábort, akiknek egyébként semmi keresnivalójuk a törpék bányájában. A többnyire félénk törpék között egyedül egy Sledgie nevű volt eléggé bátor, hogy az orkokkal felvegye a küzdelmet, de foglyul ejtették.

A játékos a törpe Sledgie elit egységének tagja, aki a bányában egyre beljebb merészkedve próbálja kiszabadítani, miközben egyre több aranyat és ezáltal valamint a harcok által egyre több pontszámot gyűjt össze. A játék angol és német nyelven is végigjátszható.

Letöltés

További információk

  Tetszik
EnglishMagyar