Share

Wizardry (1985, The Edge)

Akció- és szerepjátékos elemeket tartalmazó kalandjáték, amely részben a Dungeons & Dragons című játék stílusát követi. A játék fejlesztője, Steve Chapman összesen 8 hónap alatt írta meg, aki a Quo Vadis című játékot is alkotta.

A játék a varázslatok megtalálásának és használatának a képességét, valamint a különböző démonokkal, lidércekkel és elementálokkal való egy az egy elleni harcban való helytállását teszi próbára.

A történet főszereplője egy Drinn nevű gyakornok varázsló, akinek a több, mint 70 helyszínből álló Illúziók Kastélyában kell a varázsképességét gyakorolva megoldani Loremaster próbatételeit. A feladat lényege megtalálni a Prime Elementalt, ami természetesen nem a legkönnyebb feladat, mert mindezt rengeteg ellenség, csapda és rejtély őrzi.

A kastély veszélyeinek leküzdéséhez tűzlabda-varázslatot vagy kardot is használni lehet. Emellett két speciális varázslat használata is nélkülözhetetlen: a “Find it”, amely megmutatja a rejtett ládák elhelyezkedését, és a “Tell tale”, amely különféle tippekkel szolgál.

Grafikailag a 3D-hatás nagyon jól sikerült, a háttérzenét pedig forradalmi “filmszerű” zenei aláfestésként is jellemzik, amelyet élmény meghallgatni. Ráadásul a lejátszott dallam összhangban van a játékban történtekkel is, mert létfontosságú támpontokat ad a különböző helyiségekben lévő veszélyek szintjéről úgy, hogy egy szobába belépve jelzi, hogy milyen ellenség van jelen.

A játék zenéjének egy nagyszerű feldolgozása:

A játék hivatalos kézikönyve (forrás: mocagh.org)

Térkép

További információk

Játéktippek

1
EnglishMagyar