Share

Creatures (1990, Thalamus)

Az egyik legszebb és leghumorosabb platformjáték Commodore 64-en, amelynek a története a következő:

A “blot” nevű bolygó valamikor szép és barátságos hely volt, de a lakóinak (Blotians) el kellett menekülniük. Egy űrhajót megépítve másik bolygón folytatják az életet “Fuzzy Wuzzies” néven. A bolygóra véletlenül kerültek, egy aszteroidával való ütközés miatt, ahová kényszerleszállást hajtottak végre. Egy szigetre érkeztek, aminek a túlsó oldaláról nem sejthették, hogy démonok szállták meg. A démonok egy ravasz tervet kieszelve meghívták őket egy ünnepségre, ahol majdnem mindenkit foglyul ejtettek. Az egyetlen, aki megúszta Clyde Radcliffe volt, aki a társainak megmentésére indult.

A játék minden egyes szakasza a sziget egy részét képviseli, amiknek a végén egy boszorkány különleges varázsitalokkal segít. Ezeknek az elkészítéséhez a boszorkánynak szüksége van hozzávalókra, amelyek különleges lények formájában találhatóak meg. Minél több ilyen lény kerül hozzáadásra, annál erősebb fegyverek kaphatóak cserébe.

Minden második szakasz teljesítése után a kínzókamra következik, ahonnan a társak kiszabadítása lehetséges. Egy ellenség elpusztítása kizárólag akkor lehetséges, ha találat esetén fehéren villog. Néhány egymástól teljesen különállónak tűnő lény valójában egymáshoz kötődik, ezért bármelyikük elpusztítása esetén a hozzá kapcsolódó többi lény is elpusztul.

További információk

2
EnglishMagyar