Share

Chamonix Challenge (1987, Infogrames)

A különleges témájú sportjáték a címét egy francia városról kapta, ahol 1924-ben a legelső téli olimpiát rendezték.

A helyszín az Alpok, ahol a játékos kiválasztja az útvonalat, majd összepakol egy hátizsákot a hegymászáshoz, és beállítja az indulás időpontját valamint az évszakot. A hátizsákot automatikusan ellátják egy alapkészlettel és hegymászó felszereléssel, de érdemes ellenőrizni indulás előtt. A hatalmas hegylánc Európa szívében húzódik, a francia Riviérán kezdődik, Franciaországon, Olaszországon, Svájcon és Németországon keresztül halad, majd Ausztria északkeleti részén ér véget.

Fontos tudni, hogy a játékállás mentéséhez a hátizsákba a floppy-lemezt is be kell pakolni. A hegymászásnál megszokott nehézségek (hasadékok, jégsziklák és sziklafalak) mellett még az éhség, a kimerültség, a szomjúság és a hideg is jelentősen befolyásolja a játékot.

A kötél, csákány, karabiner stb. eszközöket ezért érdemes kiegészíteni némi étellel és itallal, továbbá a megfelelő ruházattal is. A játék készítői a poén kedvéért még a hátizsákba engedtek tenni egyéb dolgokat is, mint például rumot, naptejet, walkmant, névjegykártyát és after shave-t, amelyek a játék valamely részében szintén mind felhasználhatóak. 🙂

A játék részletes leírása

További információk

  Tetszik
EnglishMagyar