Share

Ghosts’n Goblins (1986, Elite Systems)

Az egyik legnépszerűbb játéktermi átirat, amelyből a 2015-ben érkezett Ghosts’n Goblins Arcade nevű verzió még egy fokkal közelebb került a játéktermi színvonalhoz.

A történet szerint egy démon elrabolta egy lovag barátnőjét, akit ki akar szabadítani. A démon ezt mindenféle ellenséges lények segítségével próbálja megakadályozni: zombik, szellemek, démonok és egyéb különleges ragadozók. A győzelemhez összesen 4 meglehetősen nehéz és különböző szintet kell teljesíteni, amelyek mindegyike két részre oszlik. Az egyik részből a másikba vezető átjárót egy gyengébb démon (halálmadár) őrzi, amelyet jónéhány találattal lehet legyőzni.

A történet helyszínei: temető, erdő, boltozat, kísértetváros, barlangok, tűzhíd, jégpalota és egy démoni kastély. Ha a lovagot eltalálja egy ellenség, elveszíti a páncélját, a következő találat pedig teljesen meg is öli, és az aktuális szintet újra kell kezdeni.

A játékhoz később egy pályaszerkesztő és számos módosított játékverzió is megjelent. Ezek közül az eredeti arcade játék mind a 8 teljes pályáját tartalmazó verziót a Nostalgia programozócsoport fejlesztette rajongói projektként Commodore 64-re 2015-ben.

További információk

  Tetszik
EnglishMagyar