Share

Samurai Warrior: The Battles of Usagi Yojimbo (1988, Firebird)

Az Usagi Yojimbo című képregényen alapuló harcművészeti akciójáték kaland elemekkel, amely szorosan követi a képregény néhány témáját.

A játék helyszíne a 17. századi feudális Japán, ahol shogun hatalma lassan terjed szét az országban és a nemesek egymással harcolnak a földekért és a hatalomért. Ezeken a zűrzavaros vidékeken sétál át egy ronin nyúl, Myamoto Usagi, akit a legtöbben Usagi Yojimbóként ismernek. Usagi feladata, hogy megmentse régi barátját, Noriyuki nagyurat a gonosz Hikiji nagyúr elől. Usagi útja során számos különböző út közül kell választania. Némelyik fogadóba vezet, ahol ahol ételt és információt lehet szerezni. Az étel visszaadja az erejét, de pénzbe kerül. Más utak veszélyes csatákba vezetik Usagit nindzsák, fejvadászok és más ellenséges lények ellen.

A pénzkereséshez Usagi az út mentén lévő fogadókban szerencsejátékot játszhat, és érméket gyűjthet a legyőzött ellenségektől. A pontozási rendszer a karmán alapul: a jótettekkel Usagi karmája növelhető, a rossz tettekkel pedig csökkenthető az. Ha nullára csökken, akkor Usagi seppuku-t (harakiri) hajt végre.

További információk

  Tetszik
EnglishMagyar