Share

Another World (1991, CP-Verlag)

A Hawkeye 2 című játék fejlesztésének hivatalos félbeszakítása után nem sokkal egy X-Ample Architectures nevű játékfejlesztő csapat elkészített néhány hasonló stílusú játékot (pl.: Greystorm, Genloc, Darksword stb.) amelyek közül az egyik legélvezetesebb az Another World című alkotás.

A játéknak története is van: 2016-ban San Francisco-ban egy sor földrengés miatt megsérült atomerőművek és az ezt követő nukleáris szennyezés a túlélőket a föld alá való menekülésre késztette. Az egyetlen reményük, hogy a kontinensről elköltözzenek az újonnan kifejlesztett szállítójárművek használata lenne. Ezek a szállítók azonban különleges fajta kristályokat igényelnek a működéshez. Mivel a földfelszín túl veszélyes az emberek számára, ezért a kristályok összegyűjtésének feladatát egy kiborg kapta meg.

A Commodore 64 technikai paramétereit ismerve (~ 1 MHz CPU, 64 KByte RAM és mindössze 16 szín) már a legelső képkockát meglátva is elmondható, hogy fantasztikus trükköket alkalmaztak a játék fejlesztői. A kitűnő grafika mellett ráadásul a játékmenet is nagyon élvezetes, összességében akár a Hawkeye 2. részeként is helyet foglalhatott volna. 🙂

A főhős képe és animációja teljesen aprólékos, a különböző hullámokban támadó élőlények pedig izgalmassá teszik az egész játékot. A gyors lövöldözésen kívül a kristályok gyűjtögetése is nélkülözhetetlen, amelyeket a bázis föld alatti rejtekhelyén található számítógépen lehet felhasználni. Összesen 3 féle kristály létezik, amelyek különböző célokra használhatóak fel: a zöld kristály a pálya másik végére teleportál, a vörös kristály egy másik pályára, míg a kék kristály pedig másik kontinensre juttat. A kristályok használata meglehetősen bonyolult, mivel minden kristálynak eltérő töltése van, és a teleporterek jobb nyílásába kell helyezni őket. Vigyázni kell, mert a töltés figyelmen kívül hagyása akár a teleporter robbanását is előidézheti.

További információk és letöltés

  Tetszik
EnglishMagyar