Share

Strike Force Cobra (1986, Piranha/Macmillan Ltd.)

A játék címe egy 4 főből álló, speciálisan képzett csapatot jelent. Egy ismeretlen őrült, akit csak “Az ellenség” néven lehet ismerni, feltörte a biztonsági rendszert, a Kreml és a Pentagon szigorúan titkos számítógépeinek biztonsági kódjait. Hacsak a világ nem teszi őt az emberiség legfőbb uralkodójává, el fogja pusztítani a bolygót. A különleges kommandócsapat feladata minél előbb megállítani ezt a gyilkos tevékenységet.

Az összesen 8 katona közül kiválasztott 4 személy a küldetés közben felváltva segíti egymást a hatalmas labirintus-szerű bázis különféle pontjairól kiindulva. A továbbjutást leginkább akadályozó tényezők a csapdák, amelyek többek között lézerek, ágyúk és nagyfeszültségű mezők.

A világ legjobb számítógépes tudósait elrabolták és arra kényszerítették, hogy az ellenségnek dolgozzanak. Olyan rendszert fejlesztettek ki, amellyel az Ellenség irányíthatja a világ nukleáris fegyvereit. A tudósok megmentésével a rendszert védő biztonsági kódok kijátszhatóak, mivel átadnak egy számot, amely segít feltörni a kódot a DBL (Digital Lock Breaker) nevű eszköz segítségével.

Az említett csapdákon kívül a különféle ajtókra és ablakokra is figyelni kell, mivel az ajtók esetében például a padlóba épített gomb csapattárs általi megnyomása vagy lábbal történő berúgása szükséges, míg a nyitott ablakokon be lehet ugrani. A játék irányítása összett, mivel egyes mozdulatokat kizárólag az F1-F7 funkcióbillentyűk megnyomásával lehet elérni. Ezek közé sorolható a rúgás, a gránát eldobása és az ugrás is.

A ZX Spectrum játékváltozat végigjátszása

További információk

  Tetszik
EnglishMagyar