Share

G. I. Joe (1985, Epyx)

Az eredetileg 1964-ből származó játék, amelyet a fiú gyermekek “Barbie-babájának” is neveztek, 1985-ben számítógépes játék formájában is elkészült. A témáját tekintve két csapat, a G. I. Joe nevű jó és a Cobra nevű gonosz szervezet küzdelméről szól.

A játék kezdetén a világtérképet lehet látni, ahol kiválasztható a következő csata helyszíne. Az egyes küzdelmek gyalogosan vagy járművekkel játszhatóak le, amit a térkép villogó szimbólumokkal előre jelez. Az ovális szimbólumok a járművekkel való harcot, a gyémánt alakú szimbólumok pedig a gyalogos harcot jelölik.

A megfelelő lemezoldal betöltését követően máris kezdetét veszi a csata. Gyalogos küzdelem esetén a két kiválasztott csapattag üldözi egymást egy épület belsejében vagy a kültéri szabadban, a járművek esetén pedig a kiválasztott harci eszközt irányítva kell felkutatni és elpusztítani az ellenséges bázis objektumait, mint például rakétaállások és radar. Ez utóbbi esetben összesen 4 különböző harci jármű áll a rendelkezésre, amelyek minden küldetésnél a következők valamelyike lehet: terepjáró, helikopter, vadászrepülő és tank.

Attól függően, hogy a térképen milyen földrajzi helyszín van kiválasztva, négy különböző környezetben lehet harcolni: a Kobra főhadiszállásán, a sivatagban, az Articson vagy egy városban. A harcosok különböző fegyverekkel vannak felszerelve, mint pl. lángszórók, gránátok, pisztolyok vagy géppisztolyok és különböző tulajdonságokkal is rendelkeznek, mint például az életenergia, a futási sebesség, a fegyver ereje, az újratöltési idő és a lövedék sebessége.

Az eddig felsoroltakon kívül az alapból is izgalmas játék kétjátékos üzemmódban még további élményeket is nyújthat. 🙂

További információk

1
EnglishMagyar