Share

King’s Bounty (1990, New World Computing)

A Heroes of Might and Magic című játéksorozat előfutárának tekintik, amelyben a játékos karaktere Maximus király hőse. Azzal a feladattal bízták meg, hogy visszaszerezze a Rend jogarát a káosz erőitől, akiket Arech Dragonbreath vezet. A játékban összesen négy kontinensen keresztül kell vezetni a hőst és annak seregét, hogy megszerezze a jogar rejtett helyét felfedő térkép legfeljebb 25 darabját, mielőtt Maximus király meghal. A feladat különböző részletei a játékos belátására vannak bízva, ami rugalmas játékmenetet tesz lehetővé.

A jogar helye, az ereklyék és az, hogy a gonosztevők mely várakat lakják, minden játékban véletlenszerűen változik, ami növeli az újrajátszhatóságot. A hős hetente kap megbízást a királytól, hogy a 4 kontinensen 17 gazembert keressen fel. A fokozatosan erősebb gazemberek seregének minden egyes legyőzésével a karakter igényt tart (az adott gazemberre kitűzött “királyi fejpénz” jutalmával együtt) a térkép egy újabb darabjára, amely feltárja a jogar eltemetési helyét.

Útközben számos kincsesládával lehet találkozni a térképen szétszórva. E ládák némelyike különböző eseményeket képvisel, amelyek növelik a hős eredendő képességeit, például a mágikus erőt vagy a heti jövedelmet, mások a nyolc ereklye egyikét tartalmazhatják, amelyek maguk is a térkép egy darabját adják, amellett, hogy saját egyedi képességekkel ruházzák fel őket.

A játékos felfedezés közben különböző kontinenseken honos lényekkel találkozik, amelyek közül néhányat fel lehet toborozni. A játék összesen négy választható hősosztályt tartalmaz: Barbár, lovag, paladin és boszorkány. Mindegyik osztály különbözik a mágikus képességek, a kezdő csapaterő, a természetes vezetői képesség és a jutalékok (heti jövedelem) tekintetében. Ahogy a király több gonosztevőn gyűjti be a fejpénzt, a király növelheti a hősök rangját. Ez a rang részben meghatározza, hogy a hős milyen csapatokat toborozhat, és ami még fontosabb, a hős tulajdonságainak erősségét.

További információk

2
EnglishMagyar