Share

Zak McKracken and the Alien Mindbenders (1988, Lucasfilm Games)

A népszerű Maniac Mansion című játék megjelenése után egy évvel szerencsére egy másik, hatalmas terjedelmű “point and click” stílusú kalandjáték érkezett, amelyben a történet helyszíneit már nem különböző szobák, hanem különféle földrészek valamint a világűr jelentik. Ezáltal a játékosok az eddiginél sokkal több használati tárggyal és így mégtöbb megoldandó feladvánnyal találkozhatnak.

A játék főszereplője Zak McKracken, aki egy napon rémálmot él át. Rájön, hogy valami nagyon rossz dolog történik az emberekkel – a földönkívüliek a telefonos rendszeren keresztül butítják őket. Zak-nak meg kell állítania ezt, de nem tudja egyedül megcsinálni. Egy furcsa kristály megtalálása után Zak megkapja Annie antropológus és barátai, Melissa és Leslie segítségét, és így a négy hősnek kell megtalálnia a módját, hogy elpusztítsák a “butító-eszközöket”, míg nem késő és megmentsék a Földet.

A játékban a sok rejtvény megoldását “vágott jelenetek” segítik. Ezek olyan, filmekhez hasonló jelenetek, amelyek más helyeken játszódó fontos eseményeket mutatnak be, mint ahol a főszereplő éppen tartózkodik.

A számos helyszín között olyan egzotikus helyekre is el lehet jutni, mint a Bermuda-háromszög, a limai és kinshasai dzsungel vagy az egyiptomi és mexikói templomkomplexum, és még egy mellékutazás is történhet a világűrben a Marsra.

Az utazások miatt a használati tárgyakon kívül természetesen rengeteg emberrel és állattal is kapcsolatba lehet kerülni, sőt valamelyik állat elméje felett az irányítást is át lehet venni. Egyes rejtvények megoldása nem mindig sikerülhet elsőre, ezért a bizonytalan helyzetekben érdemes a játékállás mentése és visszatöltése opciót alkalmazni.

A Maniac Mansion című játékhoz hasonlóan erről is készítettek olyan újabb változatot (Easyflash), amely jelentősen megkönnyíti a játékbetöltéseket.

További információk

1
EnglishMagyar