Share

Street Rod (1989, California Dreams)

Az 1989-ben megjelent autós játék egyike azon játékoknak Commodore 64-en, amelyre még a mai napig szívesen emlékszik vissza mindenki és ezáltal szabadidőben elő is veszi. A játék a kevés szabadidővel rendelkezőknek szerencsére játékállás-mentési lehetőséggel is rendelkezik, ezért az izgalmas futamokat félbeszakítva és lemezre mentve a következő alkalommal ugyanonnan folytatódhat a kaland.

A játék 1963-ban játszódik, a cél a The King névre hallgató ellenfél legyőzése. Mindehhez a feladathoz kezdésképpen egy üres garázs és némi pénzösszeg (750$) áll a rendelkezésre. Ezt a pénzt újsághirdetésekben szereplő autókra és alkatrészekre lehet költeni, amelyeket típustól és állapottól függően kell a versenyekre feljavítani. A versenyek egyenes vagy kanyargós utakon, különféle gyorsulási versenyekből állnak, amelyeken a részvételkor pénzt vagy akár az ellenfél autóját is meg lehet nyerni.

A használt autó megvásárlásakor az alkatrészeinek %-os elhasználódásaira – például a gumi kopás – és még az üzemanyag mennyiségére is oda kell figyelni. Ez utóbbit a helyi benzinkútra utazva lehet pótolni, míg az alkatrészeket pedig akár teljesen másik, viszont az autó típusával kompatibilis, és jobb állapotú alkatrészekre lehet cserélni.

További információk

5
EnglishMagyar