Share

Loony Balloon (1984, Essential Consultants Ltd.)

A Basic nyelven megírt játékok közül az úgynevezett sprite-grafikákkal elkészítettek a Petscii-hez képest már fejlettebbek voltak, ezek egyike az Alan Richardson által elkészített játék is, amelyet érdemes kipróbálni.

A feladat egy léggömböt irányítani a kiindulási helyzetétől egészen egy leszállópontig (LAND), miközben a különböző nehézségű szinteken elszórt tárgyakat is össze kell gyűjteni. A játékot nehezíti, hogy a léggömb folyamatosan himbálózik és a gravitáció is húzza lefelé. Mindezt a játék kezdésekor kiválasztott nehézségi fokozat (Novice, Pilot, Instructor, Test pilot és Kamikaze) befolyásolja, a szintek teljesítése pedig megadott időn belül szükséges. Az egyes szinteket gyakorolni is lehet, amelyre a főmenüből kiválasztható “Training” játékmód ad lehetőséget. A játék által nyújtott élvezetes kikapcsolódáshoz még egy sokak által már ismerősen hangzó zene is társul, amely megfelelően illeszkedik a játék stílusához.

A Loony Balloon című játék vélhetően az 1983-as Crazy Balloon című játékra épült, mivel a játéktípuson kívül grafikailag is nagyon sok hasonlóság van bennük:

További információk és letöltés

  Tetszik
EnglishMagyar