Share

Csodálatos játékok, amelyek fejlesztését érdemes folytatni

A Commodore 64-re továbbra is egyre több és jobb játék érkezése várható, miközben nem szabad elfelejtkezni azokról a játékokról sem, amelyeknek a fejlesztése valamilyen oknál fogva abbamaradt. Ezek a játékok a legtöbbször időhiány vagy technikai problémák miatt maradtak magukra, és jó esetben legalább egy kipróbálható demo-változat elérhető belőlük. Az abbamaradt fejlesztés folytatását sajnos ritkább, de szerencsésebb esetekben egy – vagy több – vállalkozó kedvű és több szabadidővel rendelkező, tehetséges személy veszi át, ezért mindig van rá esély, – akár évek múlva is – hogy előkerülnek rég elfelejtettnek tűnő játékfejlesztések.

Az első ilyen játék, amelyet érdemes megismerni a 48 Hours névre keresztelt, “point and click” alapú kalandjáték, amely a Lucasfilm játéksorozatához – Maniac Mansion és ZakMcKracken – hasonlítható.

A játék első ránézésre a Cauldron-hoz (Hexenküche) hasonlítható akciójáték, amelyben egy varázsseprűn utazó boszorkánynak kell felvenni a harcot különféle teremtményekkel. A játék fejlesztője Vanja J. Utne, akinek a csodálatos GøbLiИ című platformjátékot is meg lehet köszönni.

Ezt az űrlövöldözős játékot az első rész sikere miatt nem szükséges nagyon bemutatni, a rajongók remélhetőleg a második rész teljes verziójával is játszhatnak majd.

Egy látványos platformjáték, amelyben a szintek teljesítéséhez a különféle helyekre elszórt tárgyak összegyűjtése valamint ellenséges lények és akadályok elkerülése szükséges.

A Barbarian és az IK+ játékokhoz hasonlítható akciójáték, amely az ókori Rómában játszódik.

A retro játékkonzolok platformjátékainak grafikai stílusát elképesztően lemásoló platformjáték, amelyben egy kis sárga lényt irányítva kell ugrálva és lövöldözve átjutni a felmerülő akadályokon. A játék programozója és grafikusa – Martin Kristensen és Jesper Larsen – jól láthatóan nagyszerű munkát végzett. Ezt mindenkinek ajánlott kipróbálni, mivel a demo verzió is egészen élvezetes lett! Remélhetőleg egyszer még a teljes verzió is megjelenik majd.

Az előző játékhoz hasonlóan jókat lehet erről is elmondani, látványos grafikákkal teli, remek platformjáték – lesz, ha majd egyszer elkészül. 😉

Egy különleges akciójáték, amely megjelenési stílusában a más platformokon népszerű GTA – Grand Theft Auto – című játéksorozat első részéhez hasonlítható.

A világhírű színész főszereplésével ez a játék ígéretesnek tűnt, de mégsem készült el.

Egészen látványosra sikerült sci-fi akció/platformjáték, amelyben egy felfegyverzett és páncélruhába öltözött harcost kell irányítani.

Az itt felsorolt játékok mindössze egy rövidre válogatott lista, a többieket Frank Gasking erre a témára épülő és ötletesen elkészített hivatalos weboldalán lehet megtalálni.

  Tetszik
EnglishMagyar