Share

Impossible Mission 2 (1988, Epyx / Novotrade)

A játék első részének bemutatása után következik most a második rész ismertetője – szintén elsősorban azok számára, akik ezt a játékot valamilyen okból eddig nem ismerték. A történet szerint előző veresége után Elvin Atombender bosszút akar állni, ezért a 4125-ös különleges ügynöknek újból meg kell állítani őt.

Elvin új főhadiszállásán, egy nyolc őrtoronnyal rendelkező erődben rendezkedett be különféle őrzőrobotokkal, aknákkal és egyéb csapdákkal. A világon mindössze egy ember tudja, hogyan találja meg a küldetés teljesítéséhez szükséges kódszámokat, kulcsokat, hasznos tárgyakat, és hogyan tudja elsajátítani a mozgó lépcsők és liftek labirintusát. Ezért fordultak megint a különleges ügynökhöz segítségül. A feladatra most összesen 8 óra áll a rendelkezésre, amely az elhalálozásoktól és egyéb hibáktól függően ebben a részben is rohamosan csökken.

A játék – a grafika, a hangzás és az irányítás tekintetében – nagyrészt megegyezik az elődjével, de új elemek kerültek bele, mint további robottípusok (pl.: aknalerakó és liftező), és a játékteret kibővítették és 8 toronyra osztották, amelyekben egyenként 4-6 szoba és a központi torony az irányítóteremmel található. A feladat első körben összerakni a háromjegyű számkombinációt, amely minden toronyba való átjutáshoz szükséges. Ezeket a számokat a szobákban található berendezési tárgyak átkutatásával lehet megtalálni. Ezután meg kell találni Elvin széfjeit, és ki kell nyitni.

A széfek kinyitásához időzített bomba lerakása szükséges. A bombán kívül felhasznáható eszközöket szintén a berendezési tárgyak tartalmazzák, amelyek között megtalálható például a robotbénító és a lámpa is. Ebben a játékrészben ugyanis az újítások között szerepel, hogy minden toronyban megtalálható egy sötét szoba, amelyet a lámpa megszerzésével és a sötét szobában megtalálható terminálon való aktiválással lehet kivilágosítani.

A játék harmadik részében remélhetőleg az első két rész összes pozitív tulajdonságát elhelyezik majd, hogy az eddig megszokott, hibátlannak mondható játékélményt mindenki ott is átélhesse.

További információk:

  Tetszik
EnglishMagyar