Share

The Empire Strikes Back – Tesztelve :)

Mivel nekem is sikerült kipróbálni már a játék Zzap64! magazin által egy ideje mindenki számára elérhető demo-verzióját, és nagyon jól is szerepelt a “vizsgán”, ezért megosztok itt róla néhány gondolatot és izgalmas képet. A játékmenet stílusa egy régebbi kedvenc játék emlékeit juttatják az eszembe, amellyel rengeteget játszottam anno. Ez a játék nem más, mint a R. I. S. K., amelyben szintén egy űrhajót kell oldalnézetes kameraszögből irányítani vízszintes irányokba haladva lövöldözni szép grafika és egészen jó parallax-effekt mellett.

A másik fontos hasonlóság, hogy abban a játékban is volt radarképpel egybeépített minimap a képernyő egyik szélén, ami egészen ötletes és hasznos az ilyen játékok esetében.

A játék irányítása egészen jó lett, amit a tesztelésig nem igazán ismerhettem meg, kifejezetten hamar meg lehet szokni az űrhajó gyors mozgási reakcióit. Erről még az Uridium című játék is az eszébe juthat mindenkinek. A grafikára eddig sem volt panasz, így élőben látva minden képkockát pedig még inkább leesik majd mindenkinek az álla, és már az első másodpercekben azt lehet érezni, hogy mintha nem is a már 40 éves Commodore 64 számítógépre készülne ez a játék, hanem valami modernebbre. A hatalmas lépegető robot már önmagában is fantasztikus látvány, félelmetesre sikerült, ahogyan a kis űrhajóval a körülötte történő repülés pont olyan érzés, amilyet elvárhat az ember. Ez a játék senkinek nem fog csalódást okozni!

16
EnglishMagyar