Share

Myth: History in the Making (1989, System 3)

Minden idők egyik legkitűnőbb videójáték alkotása (“Zzap!64 – 94%“) ez a játék, amelyben a történet szerint egy 20. századi tinédzser egy nap átesik a tér-idő kontinuumon és a “Legendák idejébe” kerül. Egy főpapnő menti meg, aki tájékoztatja őt arról, hogy világukat Dameron, az Idő sötét angyala támadja, akit el kell pusztítani, hogy a fiú hazatérhessen. Egy elvarázsolt karddal felfegyverkezve száll szembe Dameronnal és a parancsnoksága alatt álló démonok és szörnyek légióival.

Lenyűgöző képekkel és zenével, valamint digitalizált beszédhanggal indul a játék

Minden szint középpontjában egy adott helyszín áll, például Hádész, egy egyiptomi piramis és az ókori Görögország, ahol a játékosnak mindegyikben egy varázsgömböt kell összegyűjtenie a befejezéshez. Minden szint a kapcsolódó mítoszok és legendák köré épül.

Az ellenségek között csontvázak, démonok, lidércek, múmiák és vikingek is vannak. A fegyverek között kard, pisztoly és tűzgolyók is szerepelnek. Minden pálya tartalmaz egy-egy mitikus főellenséget, például Medusát, Thort és hidrát. A rejtvények során a megfelelő tárgyat kell a megfelelő helyen használni a továbbjutáshoz, például koponyákat kell dobni egy tűzgödörbe, hogy megidézzünk egy szörnyet, és a megfelelő fegyvert kell használni az ellenség ellen, például egy bizonyos szörnyet kell megtámadni szigonyokkal.

További információk: https://en.wikipedia.org/wiki/Myth:_History_in_the_Making

1
EnglishMagyar