Share

Nodes of Yesod (1985, Odin Computer Graphics)

A nemrégen bemutatott Robin of the Wood című játék készítői szerencsére több jól sikerült játékot is alkottak Commodore 64-re. Ezek közül az egyik legjobban értékelt (“Zzap!64 – 95%“) játék a Nodes of Yesod volt, amelyet azóta is sokan végigjátszanak elölről. A játék története szerint Charles „Charlie” Fotheringham-Grunest felkérték, hogy keresse meg a Hold felől érkező titokzatos rádiójelek forrását, mely, mint később kiderült, egy fekete monolit (a “2001: Space Odyssey” című film tiszteletére). Charlie azonnal jelentkezett is a feladatra, hogy elmenjen a Holdra és megkeresse ezt a rejtélyes monolitot.

A monolit megtalálásához először 8 színes kristályhoz hasonlító tárgyat – úgynevezett alchiemet – is meg kell találni. A feladat elvégzését a Holdon élő számos idegen lény akadályozza, amelyeken kívül még főhőshöz hasonló, de piros színű ruhába öltözött űrhajós is felbukkan néha. Míg az idegen lényekkel érintkezve életerő, addig az űrhajóssal pedig az eddig összegyűjtött alchiemek száma csökken.

A játék 1985-ben folytatást is kapott, Arc of Yesod néven, ami szintén lenyűgöző lett (“Zzap!64 – 91%“).

A játék helyszíne többnyire a Hold felszíne alatti barlangrendszer, ahol az alacsony gravitáció miatt az ugrások szaltózások lesznek. Fontos tudni, hogy kerülni kell a magasabb helyekről való lezuhanást is, mert a program egy teljes életet von le. A Hold felszínén néha vakondok jelennek meg, amelyek közül érdemes elkapni egyet, mert képesek a barlang falain keresztül utat nyitni az újabb helyszínek felé.

További információk: https://hu.wikipedia.org/wiki/Nodes_of_Yesod

  Tetszik
EnglishMagyar