Share

Tau Ceti (1986, CRL)

Az érdekes történettel, akcióval és kalandokkal egybekötött sci-fi rajongók számára kitűnő választás ez a játék, mivel eléggé összetett ahhoz, hogy kellően élvezni lehessen. A játék története szerint az emberiség gyarmatosította a közeli csillagrendszereket, de 2150-ben egy pestis miatt a kolóniákat el kellett hagyniuk és azokat automatizált robotkarbantartó rendszerek gondjaira bízták. Ezen kolóniák közül többet azóta sikeresen újranépesítettek, a Tau Ceti III nevű bolygón (ami a Tau Ceti csillag körül kering) a kolónia megváltoztathatatlan amióta egy meteor a bolygóba csapódott. 2164 után több expedíciót is indítottak a Tau Ceti újranépesítése érdekében, de a meteor becsapódása miatt a bolygó védelmi rendszere meghibásodott, és az oda elsőként sikeresen landolt űrhajó rádiókapcsolata is megszűnt. Hét évvel később egy újabb próbálkozásként egy pilótát küldtek a bolygó felszínére azzal a feladattal, hogy leállítsa a bolygó központi reaktorát.

A Tau Ceti III bolygó több városból áll, amelyeken épületcsoportok is megtalálhatóak védekező lézertornyokkal és járőröző robotűrhajókkal. Az űrhajónkkal dokkolni tudunk az épületekhez, hogy megtaláljuk a központi reaktor leállításához, valamint az üzemanyag-feltöltéshez és a lényeges információk megtalálásához szükséges eszközöket.

Az összesen 32 város mindegyike nagyszámú épülettel rendelkezik, mint például radartornyok, tornyok, polgári épületek stb. A siklóval a következőkbe repülhetsz be: reaktorállomások, katonai és polgári bázisok, a Gal-Corp-Lander, majd a Centralisban lévő fő reaktor.

A kép forrása és a részletes információk: https://www.c64-wiki.com/wiki/Tau_Ceti

Ez a játék egy minden tekintetben nagyon jól sikerült alkotás, amelyet mindenkinek ki kell próbálni! A számos billentyűkombináció és a fedélzeti számítógépben használható parancsok miatt egy kissé bonyolultabb, mint a hasonló stílusú játékok, például Elite, Mercenary és Moonfall, de garantáltan jó szórakozás.

További információk:

  Tetszik
EnglishMagyar