Share

Robin of the Wood (1985, Odin Computer Graphics)

A legendás hős, Robin Hood népszerűsége miatt a könyvek és filmek mellett számos videójáték is született, amelyek közül az egyik legnépszerűbb változat a Robin of the Wood névre hallgat. A játék története szerint Robin édesapját Nottingham seriffje megölte, hogy megszerezze tőle az ezüst nyilat. Ezt egy íjászverseny nyertesének ajánlotta fel, hogy csapdába csalja Robint. Robin célja visszaszerezni az ellopott nyilat és bosszút állni az édesapja haláláért.

A feladat teljesítése közben számos élőlénnyel lehet találkozni az erdőben, amelyek közül a seriff őreivel és a sünökkel történő találkozások halálosak is lehetnek. Robin Hood egyelőre egy bottal képes harcolni az őrök ellen, de később kard és íj is beszerezhető.

A játék billentyűzetről és joystick-ról is irányítható, ahol a billentyűk tetszőlegesen megadhatóak. Grafiailag és zeneileg teljesen magával ragadó, kellemes hangulatú játék, hatalmas bejárható területtel. Az egyes területek összekapcsolása labirintushoz hasonlítható, ezért térkép használata – vagy nagyon jó memória 🙂 – javasolt.

A játék végigjátszásához szükséges további információk: https://www.c64-wiki.com/wiki/Robin_of_the_Wood

Térkép: https://www.c64-wiki.com/images/7/7f/RobinOfTheWoodMap.jpg

  Tetszik
EnglishMagyar