Share

Sonic the Hedgehog

Érkezik Commodore 64-re! Ezt a játékot bizonyára nem nagyon szükséges bemutatni, az egyik legnépszerűbb platformjáték, amelyet ma is szívesen játszanak. 🙂 Ezúttal tehetséges programozók a Commodore 64-változat várható változatát mutatták be.

A játékot a hivatalos információk alapján kizárólag a REU-ra tervezték, hogy a Sonic gyors és sima, teljes képernyőn görgethető változatát készítsék el, kevés kompromisszummal. Ez a játék a Sonic the Hedgehog 8-bites SEGA Master System verziójának közvetlen portja, körülbelül 64 KB kódot fordítottak le kézzel a Z80-ról a 6502-es architektúrára.

A játék az elkövetkező hetekben ingyenesen letölthető formában jelenik meg (a pontos megjelenési dátumot még nem jelentették be). A futtatáshoz pedig egy C64 vagy C128 (C64 módban), egy legalább 256 KB-os kompatibilis REU, egy kompatibilis meghajtó (.d64 és .d81 képeket biztosítunk) és bármilyen joystick vagy gamepad (nem szükségesek extra gombok) szükséges. NTSC-nél erősen ajánlott egy C128 vagy más CPU gyorsító.

A bejelentés forrása: https://csdb.dk/forums/?roomid=10&topicid=153904

6
EnglishMagyar