Share

Hard ‘n Heavy (1989, reLINE Software)

A hétvégi kikapcsolódáshoz egy remek gyöngyszem ez a különleges platformjáték, amely a népszerű Giana Sisters című német származású Mario-klón jövőben játszódó folytatása lett.

A történet: 1997-ben a nagy japán és svájci órák divatidőszakában az emberek nagy része tucatjával vásárolta azokat. Arra viszont nem gondoltak, hogy idővel mindegyik óra működtetéséhez új lítium elemekre is szükség lesz. A meglévő készletek hamar ki is merültek, ezért új források után kutatva a Mars bolygót találták megfelelő lítiumforrásnak. Két robotot – Heavy és Metal – küldenek űrhajóval a Marsra, de a robotokat vezérlő OS/5 nevű operációs rendszere egy hiba miatt a robotok viselkedését összezavarja és elfelejtik a küldetésüket.

A játékban a két robot valamelyikét lehet irányítani – felváltva két játékos is játszhat. Összesen 25 pálya van, ahol az akadályok és ellenfelek legyőzése mellett kristályokat is össze kell gyűjteni. Ezekből 100 után egy extra élet lesz a jutalom. A pályákon a különféle blokkok egy része elpusztíthatatlan, mások viszont lítiumkristályokat és egyéb extrákat is adhatnak. A Giana Sisters-hez képest itt elsősorban a lövések segítenek majd, amelyeket bombák és pajzsok is kiegészíthetik.

További információk:

  Tetszik
EnglishMagyar