Share

Magnetron (1988, Broderbund)

A Broderbund cég egyik kitűnő alkotása, amely részben a népszerű Raid on Bungeling Bay című játék űrhajós változata is lehetne.


A játékos egy vadászpilóta, akinek erődöket kell lerombolnia a Magnetron galaxisban. Egy erőd több, az űrben található platformból áll. A cél minden egyes pályán az aktuális erőd összes ágyúállását elpusztítani. Ezek megkeresésében nagy segítséget nyújt az M-billentyű lenyomásával elérhető térkép. A szinteket érdemes minél hamarabb elvégezni, mivel a bónuszpontok mennyisége rohamosan csökken. A játék egyedülálló tulajdonsága a “Galaxy Editor“, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy megtervezzék saját galaxisukat és felépítsék saját erődjüket. Ezt a módot használva a játékosok nagyobb kihívást jelentő erődöket hozhatnak létre, amelyeket elpusztíthatnak. A szerkesztőprogram a különféle objektumok elhelyezésén kívül azt is lehetővé teszi, hogy beállítható a különféle mágneses erők hogyan hassanak az űrhajóra. Az így létrehozott Galaxisok lemezre is menthetőek.


A platformokon többféle fallal lehet találkozni, például vannak, amelyek megsemmisítik az űrhajót, de valamelyik lézertűzzel megsemmisíthető. A speciális rugalmas falakról visszapattognak a lövések, ami fontos, mivel egyes szinteken az ellenséges ágyúkat kizárólag ezzel a trükkel lehet megsemmisíteni.


A normál játékmódon és a Galaxis-szerkesztőn kívül gyakorló lehetőség is elérhető, ahol az űrhajó irányítását is el lehet sajátítani. Ennél a módnál a játék utolsó szintje kivételével az összes pálya kipróbálható.

Az űrhajó mozgása sodródás-szerű, amelyet az ellenfelek különféle mágneses fegyverei is befolyásolhatnak. A repüléshez szükséges tolóerő üzemanyagot használ, amely elfogyása esetén az űrhajó megsemmisül. Megelőzéséhez a platformokon szétszórt tartályokból (zöld négyzetek) további üzemanyagot lehet összegyűjteni az energiapajzs aktiválásával. Az űrhajó energiapajzsának aktiválásához a tűzgomb nyomvatartása szükséges, amely egyébként megakadályozza az ellenséges lövések okozta károkat, de hamar elhasználja az üzemanyagot.

További információk

1
EnglishMagyar